Prostibořský kotlík 2023
Nejvíce se vařil guláš, ať už hovězí, vepřový, ze siky, myslivecký, vodácký nebo lovecký, ale kuchaři si připravili pro návštěvníky i jiné speciality, hovězí po Burgundsku, boršč, zelňačku, trhané maso, vošouchy nebo indickou kormu. Opravdu bylo z čeho vybírat a málokterý návštěvník zvládl ochutnat všech 18 vzorků K vaření hráli kapely Čáry Máry a Balkan Party Band. Děti zabavily tvořivé dílny s Ateliér Půlnoční slunce a nové hřiště, které prošlo první zatěžkávací zkouškou
Každý kuchař dostal od pořadatelů balíček piv z Domažlického pivovaru a vařečku s logem Prostibořského kotlíku na památku.
Nakonec se návštěvníci shodli, že nejlepší kotlíkový pokrm uvařil tým ze Sulislavi. Za svůj hovězí guláš si odnesli nejen pohár, ale i 4 kg hovězí svíčkové z Ekofarmy Uher z Rybníku a jiné dobroty. Druhé místo obhájili kluci z hájovny z Brodu se svým pořádným gulášem ze Siky a dostali 4 kg roštěné. O třetí místo a 2 kg roštěné se podělili Hornycki ze Stříbra se svým hovězím gulášem a Telické prdelky, které uvařily hovězí po Burgundsku. Tři vylosovaní návštěvníci si domů odnesli domažlické pivo, balíček z ekofarmy Uher a pamětní vařečku!
Počasí nám z počátku nepřálo, ale odpoledne na ochutnávku bylo přímo ukázkové
Děkujeme všem kuchařům a pomocníkům! Bez nich by třetí ročník Prostibořského kotlíku nebylo možné uspořádat!
Datum poslední aktualizace: 7. 10. 2023 16:35